Activiteiten

Naast de bezienswaardigheden in Heimbach en omgeving, zijn er ook tal van activiteiten te ondernemen.

Wandelen

Het Nationaal Park strekt zich uit tussen de Rursee in het westen, Nideggen in het noorden, Kall in het oosten en België (Elsenborn) in het zuiden. Binnen de grenzen ervan liggen ook de Urftsee en het voormalig militaire oefenterrein Kamp Vogelsang. Het Nationale Park heeft een wandelwegennet van 240 km. Tijdens uw wandelingen kunt u zeldzame diersoorten tegenkomen zoals de wilde kat, de lynx en de zwarte ooievaar.

Fietsen

Fietsen in de Eifel, is naast wandelen, één van de populaire bezigheden voor mensen die de Eifel bezoeken. De prachtige en uitgestrekte natuur, de rust en de ruimte nodigt dan ook echt uit om te fietsen. Het Nationaal Park de Eifel beschikt naast 240 kilometer aan wandelpaden, ook over 104 kilometer aan fietspaden. De bewegwijzering is net zo goed verzorgd als bij de wandelroutes.

 

Het is mogelijk om (elektrische) fietsen te huren in Landal Greenparks in Heimbach of bij het Rureifel-Tourismus kantoor in Gemünd.

Mountainbiken

Op minder dan een half uur van de vakantiewoning ligt een heus mountainbike park. Dit park is ideaal voor jong, oud, beginners en gevorderden, er is voor ieder wat wils. De shuttle bus brengt u inclusief fiets direct in de buurt van het startpunt, vanwaar u zich kunt uitleven op vier verschillende routes.

Motorrijden

De Eifel is een geliefd gebied voor motorrijders en dat is niet voor niets. Er zijn vele prachtige motortochten te rijden in dit bergachtige gebied. De wegen kronkelen behoorlijk om al dat natuurschoon heen. In Simmerath staat een Biker Ranch, een ontmoetingsplaats voor motorrijders en liefhebbers. Hier tref je Duitsers, Nederlanders, Belgen, Fransen en Engelsen.

Watersport

De Rursee nodigt ook uit tot zwemmen, zeilen en varen. Aan de ruim 70 steigers liggen meer dan 2500 zeilboten. In de veelal rustige baaien beloven de paling, de snoek en de karpervis de vissers een goede vangst.

U kunt ook gebruik maken van de bootverhuur. Denkt u hierbij aan een waterfiets, roeiboot en kano. Op elke vrijdagavond, van april tot en met september, kunt u hier tevens genieten van een romantische zonsondergang. Voor een aantal uur kunt u de Rursee verkennen op een fluisterboot, met daarin een picknickmand met de nodige proviand.

Kayak / Raften

Door het plaatsje Heimbach, stroomt de rivier de Rur. Deze rivier brengt u langs zandstenen rotsformaties, middeleeuwse kastelen en dwars door het Nationale Park de Eifel. De Rur kunt u per kayak, raft of kano verkennen in groepsverband of op eigen houtje. De routes zijn geschikt voor beginners, maar bieden de ervaren kajakkers ook veel plezier en afwisseling. In Heimbach start de 14 kilometer lange tocht naar het plaatsje Zerkall. Het begin van deze tocht biedt vele stroomversnellingen, scherpe bochten en opspattend water.

Skiën / Langlaufen

In het skigebied Weißer Stein bij Hellenthal kunt u genieten op 12 kilometer bewegwijzerde loipes. De langste skipiste is 550 meter en er is ook een rodelbaan van 350 meter lang. Vindt u dit niet lang genoeg? In een ander skigebied nabij Monschau is de langste skipiste wel 1000 meter. In beide skigebieden kunt u beginnerslessen boeken.

Zwemmen

In Heimbach bevindt zich een buitenzwembad, op loopafstand van de vakantiewoning. Het buitenzwembad beschikt over drie verschillende baden: een peuterbad (15-40 cm diep), een kinderzwembad (60 cm – 1,30 m diep) met onder andere een glijbaan én een groot zwembad (1,30 – 3,50 m diep) waar u baantjes kunt trekken of van de duikplanken kunt springen.

Shoppen

In Aken (Aachen) kunt u goed shoppen. Het winkelcentrum beschikt over een groot aantal winkels en het parkeren is er gemakkelijk. Naast de talrijke filialen van bekende kleding-, schoenen- en cosmeticazaken zijn er in Aken ook veel kleine boetiekjes en speciaalzaken te vinden. In de binnenstad van Aken zijn er vele bakkerijen te vinden waar men de bekendste specialiteit uit Aken kunt kopen: de printen. Aachener Printen zijn er in allerlei soorten: zacht en hard, met suikerglazuur, amandelen of een laagje chocolade. Een prima tussendoortje tijdens een dagje winkelen!
De winkels in de binnenstad van Aken zijn geopend van maandag tot en met zaterdag tussen 09:00 en 20:00.

 

 

Reageren is niet mogelijk