Activiteiten

Er valt genoeg te beleven in de omgeving van Heimbach.

Wandelen

Wandelen in de Eifel is éen van de meest geliefde activiteiten. Het Nationaal Park de Eifel is een prachtig uitgestrekt gebied met natuur, rust en vele wisselende landschappen die het wandelen tot een ware belevenis maken. Wij kunnen persoonlijk de wandeling in Wilder Kermeter aanbevelen.

Fietsen & Mountainbiken

Naast de prachtige fietsroutes rondom de Rursee, Obersee en/of Urftsee, kan men ook heel goed mountainbiken in de Eifel. Bijvoorbeeld in het Mountainbike-Park in Hürtgenwald. Hier zijn vijf routes en voor ieder wat wils, van ambitieuze hobbyrijders tot professionals.

Rursee-Schifffahrt

Aan boord van de vier Rursee boten kunt u comfortabel de Rursee en de Obersee en het omliggende unieke landschap van het Nationaal Park de Eifel verkennen.

In het toeristische plaatsje Rurberg kan men overstappen op de twee stille elektrische boten “St. Nikolaus” en “Seensucht”. Deze boten varen een rondreis van Rurberg, naar de stuwdam van de Urftsee of naar Einruhr.


Waterfietsen en roeien

Op de Rursee kunt u niet alleen een boottocht maken, maar ook zelf de Rursee verkennen door middel van het huren van waterfietsen of roeiboten. 

Suppen

Daarnaast is het ook mogelijk om tot zonsondergang te Suppen op de Rursee. SUP staat voor Stand Up Paddle en is een snel groeiende watersport. 

Zwemmen

Op nog geen kwartier wandelen van de vakantiewoning ligt Freibad Heimbach. Dit zijn drie buiten zwembaden, voor jong en oud. Er is een peuterbad, maar ook een glijbaan en een hoge duikplank.

Daarnaast is het ook mogelijk om te zwemmen bij het Badestrand Eschauel aan de Rursee. 

Kanoën

Via Kanu Petry kan men kanoes huren om over de rivier de Rur te kanoën. Deze organisatie biedt verschillende routes aan, waaronder ook een hele uitdagende route in de richting van Zerkall.

Rursee-Bahn

Dit toeristische treintje rijdt door Hasenfeld, Heimbach, langs Jugendstil-Kraftwerk en de Staubecken om vervolgens over de stuwdam van de Rursee weer terug naar Schwammenauel te rijden. 

Rurtalbahn

In Heimbach bevindt zich een treinstation. Dit is ook een geweldige manier om het Eifelse landschap te ontdekken. De trein rijdt door verschillende plaatjes en eindigt in de stad Düren. Hier kun je heerlijk shoppen!