Bezienswaardigheden

Heimbach is een plaats die je eens bezocht moet hebben. In het zuiden van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, niet ver van de grens met Nederland en België, ligt Heimbach in één van de mooiste streken van Duitsland; de Eifel.

 

 

In Heimbach en omgeving zijn er een tal van bezienswaardigheden te bezichtigen:

 • Nationaal Park Eifel

  In het Nationaal Park Eifel kunnen prachtige wandelingen gemaakt worden door een afwisselend natuurlandschap. Met de 240 kilometer aan wandelpaden, afwisselende landschappen en ongerepte natuur is het gebied uitermate geschikt voor lange wandelingen en wandeltochten.

 • Rursee

  De Rursee is één van de grootste stuwmeren van Duitsland. In het noorden van de Eifel ligt deze prachtige Stausee omgeven door beboste heuvels. Vele wandel- en fietsroutes lopen door dit gebied en uiteraard zijn er vele watersport mogelijkheden op en bij de Rursee.

 • Burcht Hengebach

  Deze burcht is schilderachtig gelegen op een 33 meter hoge leisteenrots en behoort tot de oudste burchten van de Eifel. Het uitzicht is fascinerend.

 • Wildpark Schmidt

  Op een paar kilometer afstand van de vakantiewoning bevindt zich Wildpark Schmidt. Hier kunt u wandelen, dieren bekijken en genieten van de prachtige natuur. Voor de kinderen is er een speeltuin en er is ook een restaurant waar koffie, drankjes, gebak en ontbijt verkrijgbaar is.
  AANRADER: Op zondagen van 09:30-11:00 is het mogelijk om zeer uitgebreid te ontbijten voor maar € 9,50 per persoon, het zogenoemde Wildpark Frühstück. (Let op: Reserveren is verplicht!)

 • Abdij van Mariawald

  Het Mariawald klooster stamt uit 1486. Het abdij ligt ongeveer vier kilometer van de stadskern van Heimbach. In de voormalige eetzaal kunt u genieten van de door monniken gemaakte erwtensoep en hun Trappistenbier.
  Even ten zuiden van het klooster ligt een Duitse oorlogsbegraafplaats. Hier liggen 414 Duitse soldaten begraven, waarvan de meeste niet ouder dan 19 jaar zijn. Zij waren in dienst van de Wehrmacht en zijn gesneuveld tijdens de slag om het Hürtgenwald.

 • Kamp Vogelsang

  In de Duitse Eifel ligt het voormalig militair oefenterrein Kamp Vogelsang, een restant uit de Nazi-tijd, 110 vierkante kilometer groot en tot 2006 in gebruik bij het Belgische leger. Ook het Nederlandse leger oefende hier vaak. Op het bordes van burcht Vogelsang kunt u genieten van een verpletterend mooi uitzicht op de diep daaronder gelegen Urftsee en de omliggende Eifelheuvels. Het is moeilijk voor te stellen dat Adolf Hitler hier toendertijd heeft rondgelopen.

 • Wollseifen

  Wollseifen is een verlaten dorp, welke je al wandelend vanuit Kamp Vogelsang kunt bereiken. Het plaatsje is ontstaan rond 1200, maar in de winter van 1944-1945 is dit spookdorp zwaar getroffen door de geallieerden. Een groot deel van het dorp is verwoest en veel bewoners kwamen om het leven. Na de Tweede Wereldoorlog werd dit dorp gebruikt als militair oefenterrein door de Britten, Belgen en later de NATO. Het was een ideale plek om allerlei levensechte situaties na te bootsen.

 • Urfttalsperre

  De Urfttalsperre ligt in het verlengde van de Rursee, bij de rivier de Urft die door het plaatsje Gemünd stroomt. De stuwdam is rond 1900 aangelegd, om de vele overstromingen tegen te gaan, en ligt in een schitterend natuurgebied met uitzicht op Kamp Vogelsang. Vele fiets- en wandelroutes doorkruisen dit gebied. Op de stuwdam kunt u even uitwaaien en genieten van een hapje en een drankje.

 • Burcht Nideggen

  De ruïne van burcht Nideggen ligt gelegen op een hoge rots. Van verschillende kanten kijkt men uit op de omliggende dalen.

 • Dierentuin Greifvogelstation – Wildfreigehege

  Greifvogelstation en Wildfreigehege Hellenthal is een mooi dierenpark, gelegen in het natuurgebied van de Eifel. Het park heeft een oppervlakte van 64 hectare waar het wild in een natuurlijke omgeving kan leven. Midden in deze “Wildfreigehege” ligt het Greifvogelstation. Het gedeelte van het dierenpark met de roofvogels is één van de grootste en oudste van Europa.

 • Monschau

  De middeleeuwse binnenstad met zijn met leisteen beklede huizen en vakwerkhuizen oefent een grote aantrekkingskracht uit. Het pittoreske stadje ligt aan de rivier de Rur omringd door beboste heuvels. Het oude stadscentrum heeft vele cafés, restaurants, souvenir- en kunstwinkeltjes.

Reageren is niet mogelijk