Bezienswaardigheden

De volgende bezienswaardigheden kunnen wij aanraden tijdens uw verblijf.

Wildpark Schmidt

Dit is een dierentuin met vele soorten dieren, een kinderboederij, speeltuin, café&bistro, waar u tijdens de lunch ook kunt genieten van een spectaculaire vliegshow.

Rursee

De Rursee is één van de grootste stuwmeren in Duitsland en biedt vele watersport mogelijkheden. U kunt hier zwemmen aan het strand van Eschauel, waterfietsen, roeien, suppen en een boottocht maken.

Burchten

In de omgeving zijn verschillende burchten te bezoeken. In Heimbach ligt Burg Hengebach, maar ook Burg Nideggen (met museum) en Burg Satzvey (geopend in het weekend) zijn zeker een bezoek waard. 

Kamp Vogelsang & Wollseifen

Bezoek dit fascinerende complex uit de Nazi tijd en bekijk indrukwekkende gebouwen in een prachtige omgeving. Naast Kamp Vogelsang bevindt zich ook het spookdorp Wollseifen, wat ook een bezoekje waard is.

Abdij van Mariawald

Mariawald is een klooster van trappisten. Men kan hier een rondleiding krijgen, maar ook genieten van de befaamde erwtensoep en andere eigen gemaakte kloosterproducten in het winkeltje. Vergeet ook de Oorlogsbegraafplaats niet te bezoeken aan het uiteinde van de parkeerplaats.

LVR-Freilichtmuseum Kommern

Dit openluchtmuseum brengt u terug door de tijd. Het is een heel groot park met allerlei huizen om te bezichtigen uit verschillende jaargetijden en streken in Duitsland.

Greifvogelstation & Wildfreigehege Hellenthal

Het Wildpark in Hellenthal is meer dan 64 hectare groot en gelegen in het beelschone landschap van de Eifel. Hier is het leefgebied voor vele verschillende wilde dieren en veesoorten gecreëerd. Het roofvogelstation ligt ook gelegen in het Wildpark, waar adembenemende vliegvoorstellingen gegeven worden. Op het einde van zo een voorstelling kan men met één van de roofvogels op de foto, als herinneringsfoto.


Monschau

Monschau is het verborgen pareltje van de Eifel, waar elke steen, elke kronkelende straat en elk schilderachtig huisje een verhaal te vertellen heeft. Dit betoverende stadje, genesteld in de diepe valleien van de Eifel, lijkt rechtstreeks uit een sprookjesboek te komen, met zijn goed bewaarde vakwerkhuizen, kabbelende rivier en weelderige, groene omgeving.


Phantasialand

Phantasialand is voor het hele gezin een leuk en spectaculair pretpark. Hoewel het niet in de Eifel ligt, is het toch binnen een half uur aan te rijden. Volwassene, kleine en oudere kinderen, voor iedereen is er voldoende te beleven en te genieten. Er zijn vele attracties, shows en diverse thema’s in het park te vinden.